CONSULT OFTALMOLOGIC ADULTI

 

Este nevoie de o singură consultație oftalmologica profesională pentru a primi  un diagnostic cu adevărat corect și o soluție pentru rezolvarea afecțiunii oftalmologice.

Consultație gratuită pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie și a cardului de sănătate.

Consultatie Timofte

Depistează:

Tratează:

Oferă:

LA CE VARSTA APARE CATARACTA?

Studiile arata ca peste 70% din persoanele de peste 65 de ani vor dezvolta mai devreme sau mai tarziu cataracta.

Momentul aparitiei bolii poate fi marcat de semnul cunoscut sub numele de „bucuria de scurta durata” , mai exact momentul in care pacientul constata o imbunatatire a vederii si renunta la purtarea ochelarilor. Desigur, in scurt timp, persoana afectata constata scaderea vederii si incearca, in zadar, schimbarea ochelarilor. Acesta este momentul in care pacientul trebuie neaparat sa consulte un oftalmolog.

Trebuie sa amintim, de asemenea, de cataracta juvenila – intalnita la varste fragede, dar si de cataracta congenitala – inascuta. Aceste tipuri sunt rare si se manifesta de obicei la ambii ochi, unul dintre ei fiind mai afectat decat celalalt.

CARE SUNT SIMPTOMELE CATARACTEI?

Tratamentul cataractei juvenile depinde de felul in care aceasta interfereaza cu dezvoltarea normala a simtului vizual. In unele cazuri, interventia chirurgicala in randul persoanelor cu cataracta este necesara pentru o alta patologie oftalmologica asociata, precum retinopatia diabetica sau degenerescenta maculara.

In cele mai multe cazuri afectiunea este cauzata de anumite tulburari vizuale, dintre care amintim:

  • Vedere incetosata, greoaie, neclara;
  • Fotofobie - intoleranta la lumina, naturala sau artificiala;
  • Disconfort vizual cauzat de lumina farurilor din trafic;
  • Necesitatea schimbarii relativ frecventa a lentilelor de la ochelari;
  • Vedere dubla;
  • Dificultati in desfasurarea activitatilor zilnice, datorate tulburarilor vizuale.

TRATAMENTUL CATARACTEI

Tratamentul cataractei este exclusiv chirurgical. Specialistul oftalmolog inlocuieste cristalinul cataractat (opacifiat) cu unul artificial, care nu mai poate fi afectat niciodata.

Tehnologia de astazi este extrem de avansata, facand ca operatia de cataracta sa dureze doar cateva minute. Se face cu anestezie locala, fara internare si nu este dureroasa. Recuperarea vederii este de cele mai multe ori spectaculoasa.

Deschide chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Buna ziua 👋
Cu ce pot sa va ajut?